Стопкадър btvnovinite.bgСестрата от болницата във Враца, в която почина 44-годишна жена,

...
Стопкадър btvnovinite.bgСестрата от болницата във Враца, в която почина 44-годишна жена,
Коментари Харесай

Сестрата от клипа с първи коментар за починалата жена пред БТВ

Стопкадър btvnovinite.bg

Сестрата от болничното заведение във Враца, в която умря 44-годишна жена, направи коментар за нещастието.

Медицинската сестра от скандалния клип с умрялата във Враца жена сподели за bTV, че е спазила процедурата. На фрагментите от обществените мрежи се вижда по какъв начин пациент в тежко положение чака пред регистратурата на спешно-приемното поделение, до момента в който здравната сестра разпитва брачна половинка ѝ за персонални данни.

Очевидец на случилото се и създател на скандалния клип е Иван Илиев. „ Една жена в количката с едно детенце. Видимо в доста неприятно положение, главата ѝ увисваше обратно. Тя стартира да го разпитва, дай ми персоналната карта, тя има ли тест за Коронавирус, той индивидът беше и обезпокоен – изпусна портмонето, разхвърчаха се документи. Каза ѝ не виждаш ли, че тя умира, сестрата взе да ѝ прави проби “, споделя Илиев пред bTV.

Екипът ни откри здравната сестра от регистратурата на работното ѝ място и през днешния ден. „ Човекът пристигна. Каза, че дамата е със затруднено дишане и е пристигнал със личен транспорт, тъй като то ЦСМП са му отказали. Трябваше да я записвам, направих ѝ тест “, споделя здравната сестра Виктория Христова.

„ Ако тази жена я вкараме и е умряла, без да е записана, тогава къде е виновността? Той сподели, че е от няколко дни това нещо. Да, може би съм се забавила, само че не мисля, че виновността е моя, при положение че те толкоз време са я държали у дома “, споделя Христова.

Малко след снимането на клипа дамата е призната, само че издъхва макар напъните на реаниматорите. От болничното заведение във Враца дефинираха случая като неприемлив и обявиха, че ще уволнят служителката си. „ Медицинските дейности са приоритет, а не персонални карти. Това отношение просто би трябвало да изчезне, не е обикновено да има такова отношение към човек, който търси помощ “, съобщи шефът на болничното заведение доктор Петър Керемедчиев.

Междувременно служителката сама е подала молба за овакантяване. Пред екипа ни съобщи, че съжалява за случилото се. 

Министърът на опазването на здравето разпореди инспекция. Самосезира се и окръжната прокуратура. Образувано е досъдебно произвеждане. Организира се и митинг пред лечебното заведение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР